Tech

Apple: komoly siker lesz az okosóra

Az almás logós gyártó első smartwatch terméke várhatóan áprilisban debütál a boltok polcain.

Az Apple tavaly szeptember elején a két vadonatúj iPhone 6 okostelefon árnyékában lebbentette fel a fátylat első okosórájáról, a nemes egyszerűséggel csak Watch névre keresztelt termékről. Míg azonban az iPhone 6 mobilok már jó ideje felbukkantak a kereskedésekben, addig a Watch érkezésére egyelőre még mindig várunk.

A hivatalos bejelentéskor az Apple csak annyit mondott, hogy az okosóra 2015-ben debütál a boltokban, jól értesült források most viszont már azt is tudni vélik, hogy az újdonságra az Apple már le is adta a rendeléseket és a gyártás már el is kezdődött. A készülék a tajvani Quanta gyártósorain készül, mely cég jó ideje gőzerővel keres új munkatársakat, hogy az Apple megrendeléseinek idén maximálisan eleget tudjon tenni. Az Apple állítólag 5-6 milliós első körös rendelést adott le, ami arra utal, hogy az amerikai cég nagyon biztos a dolgában. Összehasonlításképp, 2014-ben összesen mintegy 4,6 millió darab csuklón viselhető kütyü talált gazdára, melyek közül csak 720 ezren futott a Google-féle Android Wear szoftver.

Az Apple Watch forgalmazása állítólag áprilisban fog megkezdődni, ha pedig a termék világszerte komoly sikereket arat, akkor az Apple állítólag a Quanta mellett egy másik gyártócéggel is együttműködési szerződést fog kötni. A 349 dolláros (96 ezer forint) kezdőárú Apple Watch egyébként egy dedikált saját alkalmazást is fog kapni, melynek segítségével könnyen menedzselhetők lesznek az órán lévő alkalmazások és tartalmak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik