Tech

Sellő üzemmód és dupla kijelző az új fényképezőgépben

Ennek a vadonatúj fotómasinának van néhány abszolút egyedi jellemvonása.

A Ricoh bejelentette legújabb vízálló és egyben strapabíró digitális fényképezőgépét, a WG-5 GPS típusjelzésű készüléket. Az újdonság az elődjétől eltérően már nemcsak egy 2 méterről, hanem akár egy 2,2 méterről történő leejtést is gond nélkül átvészel, 14 méteres mélységig vízálló, 100 kilogrammos terhelésnek is ellenáll, illetve akár a legnagyobb zimankóban és kánikulában is bátran használható.

 

Érdekesség a vadonatúj Mermaid, vagyis Sellő üzemmód, mely vízalatti fotós funkció lényege, hogy a készülék egyetlen gombnyomással két felvételt készít: egyet vakuval, egyet pedig a nélkül. Ugyancsak egyedi megoldás, hogy az objektív körül hat darab apró LED figyel, melyek makrózáskor remek szolgálatot tesznek, ezenkívül pedig az előlapi kis kijelző mellett sem mehetünk el szó nélkül.

 

A 3 colos képátlójú és 460 ezer szubpixeles felbontású hátsó TFT LCD-vel felvértezett fényképezőgép “lelke” egy 16 megapixeles BSI-CMOS képérzékelő, melynek révén maximum 4608×3456 képpontos fotók, illetve Full HD videók rögzíthetők. A szenzormozgatásos képstabilizátort kapott újdonság fényérzékenysége ISO125 és ISO6400 között állítható, ezenkívül pedig említést érdemel még a 25-100 milliméteres gyújtótávolságú objektív (4x-es optikai zoom), az f2-4,9-es fényerő, az SD-slot, illetve a GPS-vevő. A 125x65x32 milliméter méretű, illetve 236 gramm tömegű Ricoh WG-5 GPS márciustól 259 fontos (107 ezer forint) áron lesz kapható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik