Tech

Ha olcsón szeretne vízálló fényképezőgépet

Íme a bizonyíték arra, hogy egy akár búvárkodáshoz is használható fotómasinának nem feltétlenül kell drágának lennie.

A Nikon a napokban jelentette be a Coolpix AW130 típusjelzésű új vízálló digitális fényképezőgépét, mely azonban sokak számára egyszerűen már túl drága. Pontosan nekik készült a Coolpix S33 típusjelzésű kistesó, mely jelentősen olcsóbban kínál víz alatti élményeket.

 

A mindössze 108x66x40 milliméter méretű, illetve alig 175 gramm tömegű újdonság révén akár 10 méteres vízmélységben is remek fotók készíthetők, ezenkívül pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy a készülék minden további nélkül elviseli, ha 1,5 méter magasból véletlenül leejtjük. Az újdonságba egy 13 megapixeles felbontású és 1/3 colos méretű CCD képérzékelő került, melynek révén maximum 4160×3120 pixeles felbontásban fotózhatunk, a fényérzékenység ISO100 és ISO1600 között állítható.

 

Az f3,3-5,9-es fényerejű objektív 30 milliméteres nagylátószöget és 90 milliméteres tele állást vonultat fel, vagyis háromszoros optikai zoomot biztosít a részünkre. Alaphelyzetben 30 centiméteres közelponttal számolhatunk, makró módban viszont akár 5 centiméteres közelségbe is merészkedhetünk. Említést érdemel továbbá a 2,7 colos képátlójú és 230 ezer alpixeles TFT LCD, a víz alatti arcdetektálás, az 5 fps sebességű sorozatfelvevő, illetve a Full HD videófelvevő. A boltok polcain márciusban felbukkanó, fehér és kék színben készülő Nikon Coolpix S33 ára 149 dollár, vagyis átszámítva mintegy 40 ezer forint lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik