Tech

A világ legkisebb időjárásálló tükörreflexese

A Ricoh által most bejelentett új DSLR masinával akár szakadó esőben is nyugodtam fotózhatunk.

A Pentax K-S2 a Ricoh közlése szerint jelen pillanatban a világ legkisebb méretű, időjárásálló vázat kapott digitális tükörreflexes fényképezőgépe. A 91x123x73 milliméter méretű, illetve 678 gramm tömegű újdonság a különleges szigeteléseknek köszönhetően akár zord időjárási körölmények között, szakadó esőben, illetve erős porterhelés mellett is minden további nélkül használható.

 

Az APS-C méretű CMOS képérzékelő 20 millió képpontot vonultat fel, a legnagyobb választható felbontás 5472×3648 pixel, a fényérzékenység ISO100 és ISO51200 között állítható, a képfeldolgozási feladatokat pedig egy Prime MII processzor hajtja végre. A szenzormozgatásos képstabilizátoros masina élességállításáról egy 11 AF-pontos SAFOX X autofókusz rendszer gondoskodik, mely 9 keresztszenzort biztosít a rendelkezésünkre.

 

A sorozatfelvevő maximum 5,5 képkocka/másodperc sebességre képes, ezenkívül pedig említést érdemel még a Full HD felbontású videófelvevő, az AA-szűrő emuláció, a fejlett HDR üzemmód, a pentaprizmás kereső, a mozgatható 3 colos és 921 ezer alpixeles kijelző, illetve a Wi-Fi és NFC támogatás. A boltokban márciusban felbukkanó gépváz ára 549 font (230 ezer forint) lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik