Tech

Víz alatti szelfizés: pózolna egy cápával?

Az Olympus legújabb fotómasinája számára abszolút nem jelenthet gondot egy véletlen leejtés, vagy egy kis merülés.

Megérkezett a japán gyártó jól ismert Tough strapabíró termékcsaládjának legújabb tagja, mely nem más, mint a TG-860 típusjelzésű digitális fényképezőgép. Az újdonsággal remek felvételek készíthetők akár 15 méteres vízmélységben is, az ütésállóság garantálja, hogy egy akár 2,1 méteres magasságból történő leejtés se okozzon komolyabb károsodást, ezenkívül pedig a kis masina a nyomásos terhelésnek (100 kilogramm), a pornak és a fagynak is képes ellenállni.

 

A 130x64x28 milliméter méretű, illetve 224 gramm tömegű készülékben egy 1/2,3 colos mérettel rendelkező 16 megapixeles BSI-CMOS képérzékelő teljesít szolgálatot, a képfeldolgozásról pedig egy remek TruePic VII processzor gondoskodik. A természetesen optikai képstabilizátoros, f3,5-5,7-es fényerejű objektív 21 milliméteres igen korrekt nagylátószöggel bír, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 105 milliméteres gyújtótávolság, illetve 5x-ös nagyítás a jutalmunk.

 

Érdekesség, hogy a strapabíró újdonság 3 colos képátlójú és 460 ezer alképpontos TFT LCD-je nem fixen beépített, hanem mozgatható, illetve egész pontosan 180 fokos szögben felhajtható, így semmi akadálya akár a víz alatti szelfiknek is. Említést érdemel továbbá az 1/2000 másodperces legrövidebb záridő, az 1 centiméteres szupermakró közelpont, a villámgyors Fast AF autofókusz rendszer, a 7 fps sebességű sorozatfelvevő, illetve a Full HD felbontású (30/60 fps) videófelvevő. A fehér, fekete és a narancssárga színváltozatban készülő, beépített Wi-Fi-t és GPS-vevőt is tartalmazó Olympus Tough TG-860 március közepétől lesz kapható – az USA-ban 279 dolláros listázzák a készüléket.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik