Tech

Hány Windows 10 számítógép fér el a tenyeredben?

Ez a most érkezett vadonatúj masina olyan kicsi, hogy az már szinte hihetetlen, ráadásul még a Windows 10-zel is kompatibilis.

A Raspberry Pi Foundation által a közelmúltban bejelentett számítógépek eddig sem éppen a hatalmas méretükről voltak ismeretesek, és a most bejelentett Raspberry Pi 2 sem éppen a gigantikus méreteiről ismerszik meg.

A korábbi Model B+ készülékhez hasonlóan 35 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 9600 forintos áron kapható újdonságban egy 900 MHz-es órajelen üzemelő négymagos ARM Cortex-A7 CPU található, mely a gyártó közlése szerint körülbelül hatszoros teljesítménynövekedést hoz magával. A Raspberry Pi 1-gyel teljes mértékben kompatibilis új modellben ezenkívül 1 GB LPDDR2 SDRAM is található, mely a korábbinál kétszer nagyobb kapacitást jelent.

A többek közt négy darab USB 2.0-porttal, illetve egy Ethernet csatlakozó aljzattal rendelkező újdonság érdekessége, hogy nemcsak a különböző Linux kiadásokkal kompatibilis, hanem a Microsoft készülőben lévő Windows 10 operációs rendszerét is támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik