Tech

Visszaestek az iPad eladások

Miközben az iPhone-ok minden korábbi rekordot megdöntenek, az iPadek eladási mutatói fokozatosan romlanak.

Az Apple bejelentette, hogy az elmúlt esztendő utolsó negyedévében globálisan mintegy 21,4 millió darab iPad fogyott. Első olvasatra igen impozánsnak tűnik ez a mennyiség, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy 2013 hasonló időszakában még nem kevesebb mint 26 millió tabletet adott el az amerikai vállalat. Magyarul éves szinten több mint 21 százalékkal estek vissza az iPad eladások.

Az Apple-nek ettől függetlenül abszolút nincs miért bánkódnia, hiszen a karácsonyi időszakban 74,5 millió iPhone-t adott el és ezzel minden korábbi rekordot megdöntött. Tim Cook elmondta, hogy a negyedév során lényegében minden nap minden egyes órájában mintegy 34 ezer okostelefont dobott piacra a vállalat, ezenkívül pedig az App Store is nagyon pörgött és Mac számítógépből is több mint 5,2 millió darabot adtak el.

Az Apple legutóbb tavaly ősszel jelentett be tableteket, az elődjéhez képest minimális változtatásokat hozó iPad mini 3-at, illetve az iPad Air 2-t. Pletykák szerint az Apple legközelebb a 12,2-12,9 colos kijelzővel szerelt hatalmas új iPad Pro révén hallat majd magáról tablet fronton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik