Tech

Szuper olcsó okosóra Lengyelországból

Ez a vadonatúj viselhető kütyü majdnem a szomszédból érkezett és igen korrekt az ára.

A Krüger&Matz márkanév hallatán a legtöbbünk csak pislog, mint az a bizonyos hal a szatyorban. Nem csoda, hiszen ez a lengyel brand csak 2013-ban tűnt fel a színen, és első körben ráadásul csak a hazai piacon, Lengyelországban. Az eddig okostelefonokra és tabletekre fókuszáló cég komoly tervekkel rendelkezik és most egy okosórával rukkolt elő.

A Krüger&Matz Smartwatch Classic a mai trendektől eltérően nem Android Wear vagy Tizen operációs rendszert, hanem egy egyedi Linux szoftvert futtat, “agya” pedig egy MediaTek Aster chipkészlet (260 MHz). A 45x40x11 milliméter méretű, illetve 50 gramm tömegű újdonságba egy 1,6 colos képátlójú és 240×240 pixeles felbontású érintőkijelző került, ami mellett egyetlen hardveres gombot helyeztek el a fejlesztők.

Az iOS7+, illetve Android 4.3+ okostelefonokkal kompatibilis smartwatch kihangosítóként is használható, ezenkívül pedig említést érdemel még az IP67-es vízállóság, a 315 mAh kapacitású akkumulátor, a Bluetooth 4.0 támogatás, a 4-5 napos készenléti idő, illetve a 2 napos aktív üzemidő. És akkor most jöhet a legjobb része a dolognak: a Krüger&Matz Smartwatch Classic ára 349 zloty, vagyis mindössze 26 ezer forint. Most már csak azt lenne jó tudni, hogy hazánkban mikor lesz kapható a készülék. UPDATE: az okosóra már kapható is hazánkban – a készülék a hivatalos hazai forgalmazó webshopjában 29990 forintos áron vásárolható meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik