Tech

Jól fotózik mobillal? Akkor ide fókuszáljon!

A Sony World Photography Awards új mobiltelefon kategóriát indít 2015-ben - a nevezési időszak már meg is kezdődött.

A mobiltelefonokban található legújabb kameratechnológiák jelentősen megkönnyítik a fotósok dolgát. A pillanatok szinte bármely körülmény között és bárhol megörökíthetővé váltak bárki számára – a telefonok könnyű elérhetősége lehetővé teszi, hogy vizuálisan dokumentáljuk mindennapjainkat. A 2015-ös Sony World Photography Awards felismerte ezt az új kreatív szabadságot, valamint hogy a mobil fotózás újraértelmezte a fotósok körében a művészetük megközelítését, éppen ezért idén létrehozta a mobil fotográfia kategóriát.

A pályázaton részt venni kívánó fotósoknak mostantól egy hónapjuk van, hogy nevezzék a legjobb képüket, amely megfelel az alábbi témaleírásnak: “Azt kapod vissza az élettől, amit beleteszel. Lépj túl az egyértelmű valóságon, és fedezd fel a Téged körülvevő inspirációt. A telefonod használatával egy új látószögből közelítheted meg a világ rendkívüli adottságait”.

A nevezés díjtalan a www.worldphoto.org oldalon, és a február 27-i zárónapig be kell fejezni.

A 20 legjobb képet egy öttagú zsűri választja ki:
-Anna Dickson, Fényképészet Igazgató, Huffington Post, US
-Chris Hudson, Művészeti Szerkesztő, National Geographic Traveller, UK
-Anthony Lepinay, Fotós és Kreatív Igazgató, Franciaország
-Alvin Soon, Társszerkesztő, HWM és HardwareZone.com, Szingapúr
-Evgeny Tchebotarev, Fényképészet Főszerkesztő és Társalapító, 500px, Kanada.

A szűkített listát a World Photography Organisation weboldalán hirdetik ki, és az egyetlen nyertest nyílt szavazás útján választják ki. A képekre március 10. és 17. között lehet szavazni a weboldalon. A közönség kedvenc képének fotósa részt vehet Londonba a Sony World Photography Awards díjátadó gálán április 23-án. A nyereménye egy Sony Mobile termékekből álló ajándékcsomag, amely tartalmaz egy Xperia okostelefont és tabletet is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik