Tech

Végre: jön a hetente csak egyszer töltendő okosóra

Az Asus az okosóra témakör egyik leginkább égető problémájára próbál meg gyógyírt találni.

Mostanság szinte még a csapból is a viselhető kütyük és azon belül is főleg az okosórák folynak. Sokan kedvelik, sokan pedig ki nem állhatják ezeket a trendi készülékeket, melyek legfőbb hibája nem titkoltan az, hogy igen gyakran kell töltőre dugni őket. Van azonban egy jó hírünk: érkezik az Asus egy feltöltéssel végre már relatíve hosszú ideig működő smartwatch terméke.

Jonney Shih, a vállalat elnöke nemrégiben azt nyilatkozta, hogy hamarosan jön majd a második generációs Asus ZenWatch, melynek legfőbb ismérve az lesz, hogy nem kettő, hanem akár hét napig is képes lesz működni egyetlen feltöltéssel. Emberünk szerint mindezt úgy próbálják meg elérni, hogy mind a chipkészletet, mind pedig az operációs rendszert jelentősen áramvonalasítják, melynek köszönhetően nagyságrendekkel csökkenhet a fogyasztás.

Emlékeztetőül, az Android Wear szoftveres első generációs Asus ZenWatchban egy 1,2 GHz-es órajelen ketyegő Qualcomm Snapdragon 400-as chipset, 512 MB RAM, 4 GB flashmemória, valamint egy 1,63 colos képátlójú és 320×320 pixeles AMOLED érintőkijelző található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik