Tech

Itt az új Windows 10 – bárki ingyen letöltheti

Semmi akadálya annak, hogy már jóval a megjelenés előtt kipróbáljuk a legújabb Windowst.

A Microsoft tavaly szeptemberben jelentette be a Windows 8.1 követőjének tekinthető vadonatúj Windows 10 operációs rendszert, melynek bárki által kipróbálható ingyenes első tesztverziója október elején vált elérhetővé. A redmondi mamutcég ezt követően néhány napja újabb információzuhatagot zúdított ránk Windows 10 fronton és nem sokkal ezt követően ki is adta a szoftver új próbaverzióját.

Ez a Windows 10 Technical Preview nevet kapott kiadás erről a weboldalról gyűjthető be, természetesen ismét teljesen ingyen és bérmentve. Az új operációs rendszer x64-es verziója 3,92 GB-os, az x86-os kiadás pedig 3,01 GB méretű. A szoftverben már ott figyel a Cortana és az új Xbox alkalmazás is, de a Project Spartan webböngésző még nem.

Nem szabad elfelejteni, hogy ez még csak egy béta állapotú szoftver, melynek kapcsán számos különböző hibába és nehézségbe futhatunk bele, vagyis a telepítést csak olyan számítógépeken ajánlott végrehajtani, melyeket nem “éles” helyzetben vagy munkára használunk. A Windows 10 végleges változata előreláthatólag valamikor 2015 második felében fog elkészülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik