Tech

Ezeket a jelszavakat NE használja!

Vannak olyan jelszavak, melyek használata lényegében semmilyen védettséget sem biztosít.

Jelszóval jelentkezünk be a Gmail fiókunkba, jelszóval tudunk belépni a céges számítógépes rendszerbe és természetesen jelszóval tudunk bejelentkezni a népszerű közösségi hálózatokra is. Gondoljunk csak bele, hogy mekkora veszteség érne bennünket, ha illetéktelen személyek a jelszavunk egyszerű kitalálását követően bejutnának a felhasználói fiókunkba – éppen ezért a jelszavakat érdemes nagyon körültekintően megválasztani!

Mark Burnett biztonságtechnikai szakértő évről évre összeállít egy listát olyan jelszavakból, melyeket még véletlenül sem szabad alkalmaznunk. Ezen a toplistán ugyanis olyan, rendkívül könnyen kitalálható jelszavak találhatók, melyeket az elmúlt évben a legtöbb illetéktelen bejelentkezéshez használtak világszerte.

A lehető legrosszabb jelszó egész konkrétan a következő: “123456”. Tavaly ugyanez volt az első helyen, és a második helyen is változatlanul a “password” található. A harmadik helyre azonban a tizenhét helyet előreugró “12345” ugrott fel, melyet az egy helyet rontó “12345678” követ a sorban. Ezután pedig a következő, nem túl sok védelmet biztosító jelszavak sorakoznak szépen egymás után: “qwerty”, “123456789”, “1234”, “baseball”, “dragon” és “football”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik