Tech

Háromszög formájú robotporszívó a Panasonictól

A vadonatúj masina még a szobák legnehezebben hozzáférhető zugaiban is kiváló munkát végez.

Mostanság egyre több gyártó képviselteti magát a robotporszívók piacán, a Panasonic azonban csak most jelenik meg ebben a szektorban. A japán gyártó belépője igen hatásosra sikeredett, ugyanis a Panasonic első robotporszívója egyedi, lekerekített sarkú háromszög alakú formát kapott.

A Rulo MC-RS1 nem egyszerűen csak azért kapott ilyen designt, mert az jól mutat, hanem többek közt amiatt is, mert a fejlesztők szerint a háromszög forma miatt a készülék a szobák sarkaiban is kiváló munkát képes végezni. A 30 centiméter széles és 3 kilogramm tömegű újdonság egyedi V-profilú kefékkel rendelkezik, porszenzorai pedig még azokat az apró porszemeket is felfedezik, melyek az emberi szem számára láthatatlanok.

A fejlett ultrahangos és infravörös szenzoroknak köszönhetően a robot soha nem megy neki a szobában található bútoroknak és a falaknak, és egy feltöltéssel mintegy egy órán át képes üzemelni. A többféle színváltoztatban gyártott Panasonic Rulo MC-RS1-ből a tervek szerint havonta 5 ezer darab készül majd, és a robot első körben Japánban lesz kapható: a boltokba márciusban megérkező masina átszámítva mintegy 250 ezer forintba fog kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik