Tech

Ez az eredeti Apple Watch 1995-ből

Ha esetleg azt gondoltuk, hogy a nemrégiben bejelentett Apple Watch egy minden előzmény nélküli termék, bizony nagyot tévedtük.

Az Apple tavaly szeptemberben a két új iPhone 6 okostelefon árnyékában jelentette be az egyszerűen csak Watch névre keresztelt okosórát, mely várhatóan valamikor idén tavasszal bukkan fel a kereskedések polcain. Azonban nem ez az első Apple Watch termék.

Ma már kevesen emlékeznek arra, mindenesetre tény, hogy az amerikai vállalat 1995-ben már készített egy Apple Watch nevezetű terméket. No, persze ez még nem egy okosóra volt, hanem egyszerű karóra, melynek számlapját egy színes harapott alma díszítette, és amelynek gumiszíján méretes Mac OS dombornyomott felirat volt olvasható. A készüléket 20 évvel ezelőtt azok kaphatták ajándékba, akik Macintosh System 7.5 operációs rendszert vásároltak.

 

Az eredeti Apple Watchból mára már csak néhány példány maradt meg, melyek mintegy 500 dolláros (135 ezer forint) értéket képviselnek. Összehasonlításképp, a sokak által várva várt vadonatúj Apple Watch okosóra kezdőára 349 dollár (95 ezer forint) lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik