Tech

Ön telefonálna egy 8 colos tablettel?

Ezzel a táblagéppel akár normál mobiltelefonos hívások is minden további nélkül lezavarhatók.

Miközben mifelénk igen sokan ódzkodnak a nagykijelzős okostelefonok, vagyis a phabletek használatától, addig a világ egyes régióiban, így például Ázsiában sokan még a tableteket is előszeretettel használják normál mobilként. Ezen igényt próbálja meg kielégíteni az Asus Fonepad 8 (FE380CG) is, mely ugyan már tavaly nyáron be lett jelentve, de sok helyen még csak mostanság bukkan fel a kereskedelmi forgalomban.

Ilyen ország például India is, ahol most 13990 rúpiás, vagyis átszámítva mintegy 62 ezer forintos áron bukkant fel a készülék, melynek előlapját egy 8 colos képátlójú és 1280×800 pixeles felbontású IPS érintőkijelző uralja. A motorháztető alatt egy négymagos és 1,33 GHz-es, 64 bites Intel Atom Z3530-as chipset található, a RAM pedig kiviteltől függően 1, illetve 2 GB kapacitással rendelkezik.

 

Az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerű, 8,9 milliméter vastag Asus Fonepad 8 akár teljesen hagyományos mobilként is használható, HSPA+ mobilnet kapcsolata révén pedig maximum 42/5,76 Mbit/s-os adatátviteli sebesség érhető el. Szólnunk kell továbbá a dupla SIM-slotról, a b/g/n szabványú Wi-Fi-ről, a Bluetooth 4.0-áról, a GPS-vevőről, a 16 GB flashmemóriáról, a microSD memóriakártyás bővítési lehetőségről, illetve az 5 és 2 megapixeles kamerákról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik