Tech

Szuper egyszerű: videochat a legújabb böngészőben

A legújabb videochat szolgáltatás használatához egyszerűen csak a legújabb Firefoxot kell letöltenünk.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a Mozilla szinte egymás után adja ki a legtöbbször csak minimális változtatásokat és apró újdonságokat hozó Firefoxokat. A Mozilla ezúttal már a szoftver harmincötödik kiadásával rukkolt elő, most azonban végre egy komoly újdonság is került a fedélzetre.

Ez pedig nem más, mint a WebRTC API-ra épülő Firefox Hello, ami mindenféle plugin telepítése nélkül kínál egyszerű hang-, videó- és P2P fájlmegosztást két webböngésző között. Az említett szabvány nem újdonság, és a Firefox Hello egy ideje már elérhető kiegészítő formájában, azonban a Firefox 35 az első olyan böngésző, mely minden egyéb szoftver és beépülő modul telepítése nélkül képes a browserek közötti kommunikáció megoldására.

A Firefox Hello használata roppant egyszerű, egyszerűen csak a böngésző jobbfelső sarkában lévő mosolygós chat ikonra kell klikkelni, majd pedig a Beszélgetés kezdése pontot kell választani, ezután pedig a kapott linket meg kell osztani a másik féllel. A szolgáltatás használatához semmilyen regisztrációra nincs szükség. Mivel a WebRTC egy keresztplatformos szabvány, a Firefox Hello nemcsak a Firefox-szal, hanem a Chrome-mal, illetve az Operával is kompatibilis. Az Internet Explorer és a Safari alaphelyzetben egyelőre még nem támogatja a szabványt, de a megfelelő plugin telepítésével ez a probléma könnyen orvosolható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik