Tech

Szelfire kihegyezett retroújdonság

A Fujifilm legfrissebb újdonsága kiválóan kombinálja egymással a retró külcsínt és a legújabb technológiákat.

A Fujifilm 2013 őszén jelentette be az X-A1 típusjelzésű rendszerkompakt digitális fényképezőgépet, melynek most X-A2 néven mutatkozott be a közvetlen utódmodellje. Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a kijelző immár 175 fokban mozgatható és teljesen felhajtható. Amennyiben így teszünk, remek szelfifunkciókat kapunk, és a fotómasina automatikusan a szemünkre fog fókuszálni.

 

A 3 colos képátlójú és 920 ezer alképpontos LCD kijelzőn látható képet egy APS-C méretű és 16 megapixeles felbontású képérzékelő örökíti meg, a képfeldolgozásról egy nagyteljesítményű EXR II processzor gondoskodik, a fényérzékenység pedig ISO200 és ISO25600 között állítható. A gyártó közlése szerint a bekapcsolási idő 0,5 másodperc, az autofókusz 0,3 másodperc alatt élesít, a shutter lag alig 0,05 másodperc, két felvétel mentése között pedig mintegy 0,4 másodpercnyi idő telik el.

 

Említést érdemel továbbá a Fujifilm X-bajonett, a RAW támogatás, a Full HD (30 fps) videofelvevő, az integrált felpattanó vaku, az új Classic Chrome üzemmód, illetve a Wi-Fi adatátvitel. Az ezüst, fehér és barna színváltozatokban készülő Fujifilm X-A2 februártól lesz kapható – a 16-50 milliméteres objektívvel szerelt kit ára 549 dollár (150 ezer forint).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik