Tech

Forza 6: a száguldás folytatódik

Az Xbox platform népszerű autóverseny játékából hamarosan érkezik a legújabb kiadás.

A Microsoft játékgép platformján 2005-ben jelent meg a Forza Motorsport első része, melyet 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben és 2013-ban követtek az újabb részek. Az összes rész közös vonása a hatalmas siker, mely elsősorban annak tudható be, hogy a szoftver sokkal többet nyújt egyszerű száguldásnál: a feldolgozott autók és pályák az utolsó milliméterig megegyeznek az eredeti változatukkal, a kocsik fizikája szinte tökéletes, ezenkívül pedig a grafika is nagyon rendben van.

Xbox 360-on a 2011-es keltezésű Forza Motorsport 4 volt az utolsó Forza, ugyanis a 2013-ban kijött Forza Motorsport 5 már a vadonatúj Xbox One masinára készült. Most pedig végre bejelentették a sokak által várva várt folytatást, mely nem meglepő módon a keresztségben a Forza Motorsport 6 nevet kapta. A bejelentésre a napokban megrendezett detroiti autókiállítás kapcsán került sor, ugyanis itt debütált az a Ford GT sportkocsi, mely az új Forza borítóján is ott fog figyelni.

A szokás szerint a Turn 10 Studios által fejlesztett és a Microsoft Studios által kiadott Forza Motorsport 6 részleteivel kapcsolatban egyelőre lényegében semmit sem árultak el. Az viszont nyílt titok, hogy az említett Ford GT egy duplaturbós V6-os szörnyeteg, mely 600 lóerő feletti teljesítménye révén várhatóan mind a valóságban, mind pedig az új Forzában igen komoly vezetési élményt biztosít majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik