Tech

Márciusban jön a Samsung körszámlapos okosórája

Úgy tűnik, hogy a sarkos készülékeket követően a dél-koreai gyártó hamarosan egy köralakú smartwatch terméket fog kiadni.

Az első körben napvilágot látott okosórák közös vonása volt, hogy sokkal inkább csuklón hordható high-tech kütyükre hasonlítottak, semmint felextrázott hagyományos okosórákra. Később aztán felbukkantak az első körszámlapos modellek, melyek már nem egyszerűen csak nagy tudást, hanem végre szemre való külcsínt is felvonultattak, és nagyon úgy tűnik, hogy a jövő ezeké a karóráké lesz.

Történt ugyanis, hogy a Samsung nemrégiben levédette első körszámlapos okosórájának szabadalmát, vagyis hamarosan ez a gyártó is egy a Moto 360-hoz, illetve az LG G Watch R-hez hasonló készülékkel fog előrukkolni. Ennek az Orbis fejlesztési kódnevű, SM-R720 típusjelzésű Samsung készüléknek az egyediségét az adja, hogy kezelhetőségében nemcsak az érintőkijelző, hanem a körülötte lévő elforgatható perem is komoly szerepet játszik. Az órán Tizen szoftver fut, a hivatalos bejelentésére pedig várhatóan a március elején Barcelonában megrendezendő Mobil Világkongresszuson kerül majd sor.

A Samsung eddig hat különböző, Android, Android Wear, Tizen, illetve RTOS operációs rendszerű okosóra terméket dobott piacra, melyek közös vonása, hogy mindegyik négyszögletes kijelzővel rendelkezik. A legújabb és legnagyobb tudású modellről, a Gear S-ről készített részletes tesztünk itt olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik