Tech

Elképesztőek a parányi új memóriakártyák

A legújabb microSD termékek minden korábbinál komolyabb tempót diktálnak.

Az Apple termékeket leszámítva mostanság ugyebár már a legtöbb okostelefonban és tabletben ott figyelnek a parányi microSD memóriakártyák, melyek egyre több kompakt digitális fényképezőgépet is meghódítanak maguknak. Az apró adattárolókon ma már akár 128 GB-nyi tartalmat is el lehet tárolni, ezenkívül pedig szépen lassan a sebességük is az egekbe nő.

Itt van rögtön például a Lexar által most bejelentett Professional 1000x microSDXC UHS-II memóriakártya, mely könnyen kikövetkeztethető módon ezerszeres sebességre képes: az újdonság a gyári adatok szerint akár 150 MB/s-os olvasási tempót is el tud érni. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy az Ultra High Speed II (U3) besorolású újdonság pontosan milyen írási sebességgel bír, azt viszont tudni lehet, hogy a 32 GB-os modell 59 dollárba, a 64 GB-os 109 dollárba, a 128 GB-os pedig 189 dollárba kerül.

 

Ezenkívül a Kingston is előrukkolt egy új microSD termékkel: az UHS-I Speed Class 3 sebességosztályú újdonság maximum 90 MB/s-os olvasási sebességre, illetve legfeljebb 80 MB/s-os írási sebességre képes, és 16, 32, illetve 64 GB-os változatban kapható. Végül, de nem utolsó sorban a SanDisk mellett sem mehetünk el szó nélkül, mely gyártó UHS-I U3 kompatibilis Extreme Pro microSD memóriakártyái 95 MB/-os olvasási-, illetve 90 MB/s-os írási tempót produkálnak, és 16, 32, valamint 64 GB-os kapacitású változatokban kaphatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik