Tech

CES: 320 ezer forintos új Walkman a Sonytól

A Sony legújabb hordozható zenelejátszója egész biztosan nem jön majd velünk szembe az utcán minden nap.

A Sony-féle Walkman brand több évtizedes múltra tekint vissza és a japán gyártó néhány éve a mobil iparágban is meghonosította a Walkman technológiát. A mostani CES-en is bemutatkozott egy vadonatúj Walkman készülék, melyből ugyan kimaradt a mobil funkcionalitás, azonban több fronton is emlékeztet napjaink okostelefonjaira.

Ilyen például, hogy a Sony NW-ZX2-n Android operációs rendszer fut, igaz abból sajnos messze nem a legújabb, hanem még a 4.2-es Jelly Bean kiadás. A készülék előlapján egy 4 colos érintőkijelző található, melynek felbontása azonban mindössze 854×480 pixel. Android és kijelző fronton tehát nem túl erős a produkció, de zenében persze alaposan odateszi magát az új kütyü.

 

A Hi-Res Audio kompatibilis készülék lényegében bármilyen zenei formátumot képes lejátszni, legyen az például MP3, WMA, DSD, WAV, AIFF, FLAC vagy éppen ALAC. A kiváló minőségű Bluetooth zenelejátszásra képes, dual-band Wi-Fi kompatibilis Sony NW-ZX2 egy feltöltéssel mintegy 60 órányi MP3 zenélésre képes, ha pedig Hi-Res muzsikákról van szó, akkor körülbelül 33 órás üzemidőre számíthatunk. A microSD és DLNA kompatibilis termék ára sajnos sokkoló, hiszen a 128 GB belső memóriás példányok ára 1199 dollár, vagyis átszámítva mintegy 320 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik