Tech

Mit tudnak a legújabb Intel processzorok?

Megérkeztek a minden tekintetben továbbfejlesztett ötödik generációs Intel Core processzorok.

Az 5. generációs Intel Core processzor termékcsalád a gyártó 14 nanométeres technológián alapuló processzorainak legújabb hulláma, mely a korábbiaknál korszerűbb számítási jellemzőkkel és grafikai képességekkel rendelkezik, valamint hosszabb akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé. A család tagjai közé tartozik 14 új, lakossági és üzleti szegmenseket célzó processzor: tíz 15 W TDP-jű processzor Intel HD Graphics technológiával és négy 28 W TDP-jű processzor Intel Iris Graphics technológiával.

Az 5. generációs Intel Core processzorokat kifejezetten a vékonyabb, könnyebb és hatékonyabb következő generációs eszközökbe tervezték, például hagyományos notebookokba, 2 az 1-ben eszközökbe, ultrabookokba, Chromebookokba, all-in-one asztali számítógépekbe és miniszámítógépekbe. Az 5. generációs Intel Core processzorok megjelenésével a Broadwell lesz az Intel történetében a leggyorsabban elérhetővé váló microarchitektúra – az ezzel szerelt eszközök széles választéka lesz hamarosan kapható.

 

Az Intel ezenkívül a “Cherry Trail” elnevezésű, következő generációs, 14 nanométeres technológián alapuló, kifejezetten táblagépekbe szánt processzorcsaládját is elkezdte szállítani az eszközgyártók számára. Az új 64 bites SoC az Intel Generation 8-LP technológiájának köszönhetően tökéletesebb grafikai képességeket, nagy teljesítményt és hosszabb akkumulátoros üzemidőt nyújt. A platform világszínvonalú kommunikációs képességekkel rendelkezik az Intel XMM 726x platformon alapuló LTE-Advanced technológiának köszönhetően, ami a Cat-6 sebességszintet és a vivő-aggregációt is támogatja. Az eszközgyártók az ezen a technológián alapuló termékeket ez év első felétől fogják piacra dobni.

Az 5. generációs Intel Core processzor családba tartoznak az Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i5 vPro, Intel Core i7 és Intel Core i7 vPro processzorok, ezenkívül mostantól szintén elérhetők az új 14 nanométeres technológián alapuló Intel Celeron processzorok is. Az 5. generációs processzorokat tartalmazó termékek januártól várhatók a gyártóktól, a Cherry Trail platformon alapuló eszközök pedig előreláthatólag 2015 első felében fognak felbukkanni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik