Tech

Radaron figyelhetjük a legújabb támadásokat

Online radart állítottak üzembe a legveszélyesebb kiberfenyegetések figyelésére.

Egyre fejlettebbek korunk kiberbűncselekményei, ezért a Kaspersky Lab egy olyan online szolgáltatást indított, amely egy helyen mutatja be a vállalat által a legkifinomultabb kiberkampányokról összegyűjtött összes információt. A Célzott kibertámadások naplója elnevezésű projekt a cég Globális Kutató és Elemző Csapatának kutatási eredményeit jeleníti meg.

Jelenleg a csapat portfóliója hét évnyi kutatási eredményt tartalmaz 29 nagyszabású célzott támadásról, többek között olyan hatalmas méretű kampányokról, mint a Regin, a Darkhotel, a Cloud Atlas és a többiek. Az új szolgáltatás révén a felhasználók kapcsolatot fedezhetnek fel a fenyegetések, trendjeik és hatásuk között, vagy tanulmányozhatják az egyes fenyegetések viselkedését.

Minden egyes kibertámadást egy hajó képvisel az idővonalon: minél nagyobb, annál hosszabb ideig tartott a támadás. A hajó mögött lévő nyom mutatja az első malware minta azonosításától a kutatási projekt eredményének publikálásáig eltelt időt. A színátmenet jelzi az áldozatok számát. A szolgáltatás lehetővé teszi a különféle kiberkampányok közötti kapcsolatok felderítését, és olyan részletes információk megismerését velük kapcsolatban, mint a fertőzések földrajzi szórása, a kiberbűnözők célpontjai és az egyes támadások speciális jellemzői. A szűrő segítségével kategóriák szerint rendszerezhetők az incidensek, lehetővé téve az információk leszűkítését például az egy adott országban, magánvállalatokat érintő, bizonyos módszerek segítségével végrehajtott támadásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik