Tech

2014 legjobb kamerás mobiljai

Idén vajon mely okostelefonok kamerájával készíthettük a legjobb minőségű fotókat és videókat?

Az elmúlt időkben mi is rengeteg összehasonlító tesztet készítettünk kamerás mobil fronton, azonban ha az összes ilyen készülék képességét szeretnénk összevetni egymással, akkor nincs más választásunk, mint belekukkantani a DxOMark adatbázisába.

Az elsősorban digitális fényképezőgépek képminőségét minősítő DxOMark jó ideje már okostelefonokkal is foglalkozik, és a toplistájának első helyén jelenleg a szeptemberben bejelentett, optikai képstabilizátoros és mindössze 8 megapixeles Apple iPhone 6 Plus tanyázik a maga 82 pontos eredményével. A második helyen az ugyanennyi pontot kapott és hasonló felbontású, de optikai képstabilizátor nélküli Apple iPhone 6 található, a harmadik pedig a 79 pontos Samsung Galaxy S5.

 

A toplista negyedik és ötödik helyén az egyaránt 79-79 pontos Sony Xperia Z3, illetve Sony Xperia Z2 figyel, a hatodik pedig a nemrégiben érkezett Google Nexus 6 a maga 78 pontos pontszámával. A hetedik a jó öreg 41 megapixeles Nokia 808 PureView (77 pont), melyet a Sony Xperia Z1 (76 pont), az Apple iPhone 5s (76 pont), illetve a Samsung Galaxy S4 (75 pont) követ a sorban.

 

Érdekesség, hogy az amúgy igen kiváló kamerát felvonultató, hatalmas szenzoros, bár nem túl fürge Nokia Lumia 1020 csak a tizenegyedik a toplistán a maga 74 pontos eredményével. Ezenkívül pedig megjegyzendő, hogy a DxOMark egyelőre sajnos még nem tesztelte a villámgyors lézerfókuszos LG G3-at, melyet mi mindenképpen valahova az első öt helyezett közé várnánk, valamint a sokak által a világ jelenlegi legjobb kamerás mobiljának tartott Samsung Galaxy Note 4 sem járt még a kollégáknál. Egy biztos, aki az említett készülékek valamelyikét választja, annak kamerájában nagy valószínűséggel egyáltalán nem fog csalódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik