Tech

Újabb internetes átverés: a rendőrség sértetteket keres

Az elkövetők működésképtelen számítógép alkatrészeket hirdettek különböző internetes oldalakon.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az eddig ismeretlen elkövetők 2014. június és 2014. december között különböző internetes hirdetési oldalakon működésképtelen számítógép alkatrészeket, főként videokártyákat és merevlemezeket kínáltak eladásra.

A sértettek minden esetben az oldalakon megadott telefonszámon jelentkeztek, ahol egy értékesítő férfivel beszéltek, azonban a megvásárolni kívánt kiegészítőket Levelek település különböző helyszínein már egy fiatal nő adta át a részükre. A sértettek miután rájöttek arra, hogy a megvásárolt termékekkel becsapták őket, hiába hívták a hirdetőt a korábban megadott telefonszámon, többé már nem volt elérhető.

A rendőrség kéri, hogy akinek a sérelmére az elmúlt időszakban hasonló bűncselekményt követtek el, vagy az üggyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrsén vagy telefonon a 06-42/524-600 hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik