Tech

Csúfos kudarc a Samsung chat szolgáltatása

A dél-koreai gyártó ChatOn megoldása a jelek szerint nem volt versenyképes a hasonló trendi szolgáltatásokkal.

A Samsung mostanság nehéz időket él át, hiszen például az idei csúcsmobiljából, a Galaxy S5-ből a vártnál jóval kevesebb fogyott, nemrégiben pedig arról szóltak a híradások, hogy a cég viszonylag kevesek által használt chat szolgáltatásának a működését a világ több régiójában be fogják szüntetni. Ez utóbbi infót aztán cáfolta a Samsung, most azonban kiderült, hogy a ChatOn még a korábban feltételezettnél is nagyobb bajban van.

A Samsung egyik vezetője az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy bár a ChatOn rengeteg telefonon megtalálható, mivel gyárilag az összes Samsung okostelefonra feltelepítik, a felhasználók a gyakorlatban sajnos nem igazán használják a szolgáltatást. Az üggyel kapcsolatos legfrissebb fejlemény, hogy a Samsung most hivatalosan is bejelentette: 2015 február elsején a világ minden részén beszünteti a ChatOn szolgáltatás működését, mely ezt követően már csak és kizárólag az Egyesült Államokban lesz elérhető. A szolgáltatás végleges leállítását megelőzően a felhasználók természetesen lementhetik majd a ChatOnban tárolt adataikat.

A vállalat 2011 őszén indította el a ChatOn-t, mely Android, BlackBerry, iOS és Windows Phone operációs rendszerű okostelefonokon egyaránt elérhető. A trendi Viberhez és a Whatsapphoz képest messze nem olyan népszerű szolgáltatás a világ 120 országában és mintegy 62 nyelven használható, felhasználói tábora pedig közel 100 millió főt számlál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik