Tech

80 megapixeles szörnyeteg egy kisebb vagyonért

Ezek a vadonatúj fényképezőgépek nem az átlagos, hanem a professzionális felhasználók igényeinek megfelelően lett kialakítva.

A Phase One bejelentette, hogy megkezdte első A-sorozatú középformátumú kamerarendszereinek szállítását. A Phase One és az ALPA technológiát egymással kombináló újdonsággal a gyártó reményei szerint még a legkomolyabb elvárású profik is maximálisan elégedettek lesznek.

 

Az ALPA 12TC kamerávázra, illetve a Phase One középformátumú IQ2 A-sorozatú digitális hátfalaira épülő újdonságok közül az A250-es modellben egy 50 megapixeles felbontású CMOS szenzoros IQ250-es hátfal található. Az A260-es modellben egy hosszú expozíciós időkhöz szánt 60 megapixeles CCD képérzékelő teljesít szolgálatot, az A280-es készülékben pedig egy nem kevesebb mint 80 megapixeles felbontású CCD szenzor rejtőzik.

 

A 23 milliméteres ultra nagylátószögű (7110 euró), illetve 70 milliméteres gyújtótávolságú általános felhasználásra szánt ALPA HR Alpagon objektívekkel (3510 euró) párosítható újdonságok közül a legolcsóbb 36 ezer euróba kerül (11,3 millió forint), a középső modell 38 ezer eurós (11,9 millió forint) árcédulát kapott, a legdrágább példány pedig 43 ezer eurót (13,5 millió forint) kóstál. A termékekre 5 év garanciát vállal a gyártó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik