Tech

Pénzügyi szolgáltatással bővít a Telenor

Jön a kék szolgáltató hitelkártyája, amelyet a kényelem vihet sikerre.

Vadabbnál vadabb találgatások indultak el, amikor a Telenor a mai sajtóeseményt megelőző meghívójában arról írt, hogy a mobilcég egy teljesen új piacra is belép. Persze a végeredmény már teljesen érthető és logikus, a nemzetközi példák alapján egy jól működő szolgáltatással bővül a Telenor kínálata.

A frissen bejelentett újdonság alapja egy hitelkártya, amely mögött ugyan a Budapest Bank áll, de brand szintjén Telenor saját márkás megoldásként működik. A kártyához egyelőre néhány mobilos szolgáltatás kapcsolódik, de a bejelentés szerint ez csak a pénzügyi-finanszírozási tervek első lépése, amelyet újabbak is követhetnek. A MyCard fantázianevű hitelkártya kezeléséhez mától Androidon, nemsokára pedig iOS alatt futtatható társalkalmazást, a MyWalletet lehet használni.

A százezer és egymillió forint közötti hitelkeretet lehetővé tevő kártya extrákat is tartalmaz, többek között készülékfinanszírozási funkciókat. A havidíjas előfizetők mellett például az új szolgáltatás keretében a kártyás előfizetők is vásárolhatnak mobil eszközöket. A havidíjas ügyfelek a MyCard keretük erejéig ráadásul akár a teljes futamidőre 0 százalékos kamattal vásárolhatnak telefont vagy tabletet részletre – a feltöltőkártyásoknak ugyanez a konstrukció 26 százalékos kamattal elérhető.

A MyWallet alkalmazás ezeken felül a számlafizetési és egyéb mobilfizetési tranzakciók kezelésére is használható, bár egyelőre a MobilTárca megoldástól eltérően még NFC támogatás nélkül. A Telenor szakembereinek ígérete szerint azonban hamarosan az egyérintéses fizetést is támogatni fogja a rendszer. A kártyák tulajdonosai a fentieken kívül vásárlási visszatérítéseket és eseti kedvezményeket is kaphatnak.

Christopher Laska, a Telenor hazai leányvállalatának vezetője elmondta, a pénzügyi partner kiválasztásában nem játszott szerepet a Budapest Bank “államosítása”, szimplán a szolgáltatások színvonalával támasztott elvárások alapján esett a választás végül a GE kötelékéből távozó pénzintézetre. A vezérigazgató szerint az új megoldások bevezetését az eddigi mobilos sikerek igazolják: ahogy a mobilos parkolás vagy a mobilfizetés is a kényelem miatt lett sikeres, a hitelkártya “mobilosítása” is nagy lehetőségeket tartogat.

Az érdeklődők holnaptól akár egy személyi igazolvány és egy lakcímkártya bemutatásával igényelhetik a fenti pénzügyi szolgáltatásokat, elsőként öt kiemelt Telenor üzletben, melyek köre a későbbiekben bővül majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik