Tech

Egy apró frissítéssel felturbózható a fényképezőgép

Ilyen az, amikor egy gyártó igen komoly terméktámogatási szolgáltatásokat biztosít.

A Sony idén májusban jelentette be a 2011 augusztusában debütált Alpha 77-es digitális fényképezőgép közvetlen utódmodelljét, az Alpha 77 II-t, melyhez most vadonatúj szoftver érkezett. A 2.0-ás verziószámot kapott firmware telepítését követően az autófokusz minden fényviszony mellett érezhetően gyorsabb lesz, illetve igen rossz megvilágítás mellett akár 2,5x-es gyorsulásra is számíthatunk. Ugyancsak újdonság, hogy amennyiben Class 10-es sebességbesorolású, vagy gyorsabb SDXC memóriakártyára dolgozunk, akkor mostantól már az XAVC-S formátum is támogatott, Full HD felbontás, illetve 24/30/60 fps sebesség mellett.

 

A Sony hagyományaihoz híven féligáteresztő tükrös kivitelű készülékbe vadonatúj képérzékelő és autofókusz rendszer került. Az APS-C méretű és CMOS technológiájú szenzor 24 millió képpontot vonultat fel, a választható legnagyobb fotófelbontás 6000×4000 pixel, a fényérzékenység ISO50 és ISO51200 között állítható, a képfeldolgozásról pedig a nagyteljesítményű Bionz X processzor gondoskodik. Fontos újdonság, hogy a fényképezőgép nem kevesebb mint 79 darab fázisérzékelős AF-ponttal rendelkezik, mely új rekordnak számít, és amely AF-pontok közül 15 keresztérzékelős.

A 143x104x81 milliméter méretű, illetve 647 gramm tömegű Sony SLT-A77 II sorozatfelvevője maximum 12 képkocka/másodperces sebességre képes, a videófelvevő számára pedig az 1920×1080 pixeles Full HD felbontás, illetve a 60 fps jelenti a plafont. A mozgatható kijelző 3 colos képátlóval és 1,23 millió szubpixellel rendelkezik, mellette pedig egy 2,359 millió alképpontos optikai képkereső kapott helyet. Említést érdemel még a RAW támogatás, a dupla memóriakártya-foglalat, a HDMI-kimenet, a Wi-Fi kontroller, illetve az A bajonettes objektívekkel való kompatibilitás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik