Tech

Videón az akciókamerák új célközönsége: a mókus

Nem csak az emberek között divat a GoPro: videós tech-cukiság következik.

Előre is elnézést a nagyon lájtosan tech-kompatibilis hírért, de az alábbi videó annyira aranyos, hogy még a nyomtatott áramkörökből összerakott szívű szerkesztőink se tudták elpöccinteni ezt az anyagot a rendszerből.

A különféle digitális képrögzítő eszközök, fényképezőgépek, videókamerák és webkamerák mellett egyre nagyobb divatnak számítanak az akciókamerák. Ezek a kompakt, minimális kezelőfelülettel rendelkező, de nagyon strapabíró apróságok többek között sportolók körében számítanak keresettnek, de jó hasznát veszik autósok is, akik akár balesetek és károk bizonyítására használják a GoPro-kat és az egyéb gyártók által készített klónokat.

Úgy tűnik azonban, nem csak emberek kedvelik a filmező apróságokat. A következő videót szintén egy GoPro-val készítették, azonban a földre helyezett kamera felkeltette egy mókus érdeklődését. A minden bizonnyal ennivalóért szaglászó állatka egy ideig bizalmatlanul szemléli az eszközt, majd végül szájába veszi azt, és felcipeli a közeli fára. Úgy tűnik azonban, gyorsan rájön arra, hogy egy GoPro nem túl finom falat, mert némi ismerkedés után inkább a földre ejti a kamerát, amely persze ütésálló kivitele miatt működőképes marad. A kanadai Montrealban készült videót egy hónapja töltötték fel a YouTube-ra, azóta már több mint hatmillióan látták: most mi is megmutatjuk, hogy érzi magát egy mogyoró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik