Tech

Amerika Kapitányt bagóért árulták a hétvégén

A szemfüles internetezők jó néhány sikerfilmet pár forintért szerezhettek meg egy hiba miatt.

A Google Play áruházban egy ideje már Magyarországon is elérhetők az eddigi mobilalkalmazások mellett többek között könyvek és mozifilmek is. A digitális kópiák közül az aktuális sikerfilmek általában 1500-3000 forintba kerülnek, de a néhány éves klasszikusokért is elkérnek 1000-1500 forintot. Épp ezért volt furcsa, amikor a webes áruházban 3, 5, vagy épp 10 forintokért kínált a rendszer viszonylag új szuperprodukciókat is.

A Vasember harmadik része, vagy az Amerika Kapitány: a Tél katonája például 9,99 forintos áron szerepelt a kínálatban, de a négy Karib tenger kalózati epizódot, vagy a felújított TRON-t például 2,99 forintért lehetett megtalálni a “legnépszerűbb filmek” kategóriában.

Több olvasónk kipróbálta a vásárlást, méghozzá sikerrel: a kiválasztott filmekért valóban csak a feltüntetett néhány forintot vonta le a Google a számlájukról. A szakértők szerint annyi történhetett, hogy egy adagnyi új, vagy újonnan a boltba kerülő film esetében az eurós, vagy dolláros árat egy az egyben váltotta forintra a Google Play rendszere, a hiba összesen 24 filmet érintett.

Valószínűleg jó páran rácsaptak az ajánlatra, és talán ezért lehetett, hogy egyes vásárlók szerint az áruházban kissé akadozva működött a “virtuális kiszolgálás”, ráadásul volt, akinél 15 film megvásárlása után nem fogadta el a bankkártyáját a fizetést validáló rendszer. Ennek ellenére többektől azt hallottuk, hogy sikerrel használták ki a lehetőséget, amelyet végül vasárnap reggelre állított helyre a Google. Még most is vannak ugyan akciós filmek a kínálatban, de a pár forintos “akaratlan akciónak” már vége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik