Tech

3350 milliárd forint csak fejlesztésre

A Samsung elképesztően nagy összegeket fordít különböző fejlesztési projektekre.

A korábban Booz &Company néven jegyzett, jelenleg pedig Strategy& nevet viselő vállalat nyilvánosságra hozta legújabb tanulmányát, melyből kiderül, hogy a technológiai iparágban messze a Samsung fordít legtöbbet kutatásra és fejlesztésre.

A dél-koreai székhelyű mamutcég a legfrissebb adatok szerint a 2013-as esztendőben nem kevesebb mint 13,4 milliárd dollárt fordított R&D-re, ami átszámítva mintegy 3350 milliárd forintos összegnek felel meg. Ez egyébként azt jelenti, hogy a Samsung a komplett forgalmának mintegy 6,4 százalékát költi fejlesztésre. Érdekesség, hogy a Samsungot csak egyetlen vállalat előzi meg a fejlesztésre fordított összegek tekintetében, ez pedig nem más, mint a német Volkswagen. Az Intel a negyedik, a Microsoft az ötödik, a Google pedig a tizenkettedik a toplistán.

A Samsung 2010 óta 27 százalékkal növelte fejlesztőinek és kutatóinak számát, így jelenleg már közel 64 ezer munkatársat foglalkoztat ezen a területen. A vállalat 2012-ben nyitotta meg finnországi R&D központját, majd pedig 2013-ban a Szilícium-völgyben adott át egy hasonló létesítményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik