Tech

Mobiltelefon-vásárlásra kényszerítettek egy nőt

A gyanúsított megfenyegette az áldozatot, aki ennek hatására megvette neki a készüléket, majd pedig a tettes lelépett a telefonnal.

A bűncselekmény elkövetésétől számított két hét elteltével a sértett tett bejelentést a rendőrségen, hogy volt élettársa Szombathely belvárosában 2014. márciusában megfenyegette és arra kényszerítette, hogy vásároljon a saját nevére egy mobiltelefont az egyik helyi üzletben. A nő eleget tett a gyanúsított kérésének és vett egy készüléket a saját nevére kiállított előfizetéssel. Az üzletet követően a zsaroló elvette az asszonytól a telefont, amelyet kezdetben ismerőseivel együtt felváltva használt, majd értékesítette a készüléket.

Az adatgyűjtést követően megalapozottá vált a gyanú, hogy H. Attila, 44 éves szombathelyi férfi gyanúsítható megalapozottan a bűncselekmény elkövetésével, aki tevékenységével közel húszezer forint kárt okozott. A rendőrség a zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik