Tech

A világ legfrappánsabb visszavágása fenyegetőzés ellen

Mit tehet az internetes híresség, akit minősíthetetlen kommentekben támadnak? A lehető legjobbat: kimaxolta az anyázás fogalmát.

Ausztráliában él és dolgozik Alanah Pearce, aki többek között videójátékokat tesztel, és a kritikákat a Brisbane-i rádióban és tévében adja le, emellett pedig saját YouTube csatornát is üzemeltet. A fiatal hölgyet szintén utolérte az az átok, ami szinte minden interneten jelen lévő, számítógépes világhoz kapcsolódó hírességet előbb-utóbb szintén elkap: rászálltak a komment-trollok.

A kritikáira adott kommentek ráadásul egyáltalán nem voltak finomkodóak. Mivel a hölgy nem csak játékkritikus, de fiatal és kifejezetten szemrevaló teremtés, az elégedetlen kommenthuszárok közül jó páran keresetlen formában jelezték, hogy megérdemelné, ha jól megerőszakolnák, és ezt persze szívesen végre is hajtanák.

Mit csinál ilyenkor a komment célpontja? Van, aki csendben tűr, mások pedig hiábavaló kommentkaratéba kezdenek az internet anonimitása mögé bújókkal. Ehhez képest Alanah úgy gondolta, sok alapja lehet annak, hogy a netes trollok jó része igazából pattanásos kiskölyök, főleg, ha játékokról van szó. Nem is csalódott, és rögtön akcióba is lépett. Az egyik frappáns visszavágásáról Twitteren meg is osztott egy beszélgetést.

– Kedves Anna, önt nem ismerem, de ugye (…) az ön fia?
– Igen, miért?
– Sosem beszéltem vele korábban, de nemrég küldött egy üzenetet a publikus Facebook oldalamra, és szerintem beszélnie kellene vele erről.
(Itt az üzenet részlete látható, melynek szövege: “Ha meglátlak, megerőszakollak, te p***”)
Az asszony csak ennyit reagált: “Atyaég, a kis szaros! ANNYIRA SAJNÁLOM! MINDENKÉPPEN BESZÉLEK VELE!”
Innentől nem kell sok fantázia ahhoz, hogy kitaláljuk, letörték-e otthon az erőszakkal fenyegetőző kiskölyök bimbózó tesztoszteronszintjét…

A példaértékű Twitter üzenetet közel negyvenezren osztották tovább. Alanah szerint ez a legfrappánsabb lépés, és a Facebookon nem kell nagy tehetség ahhoz, hogy bárki kinyomozza az őket zaklatók kilétét, aztán pedig hasonlóan ügyes és hatékony módon szerelje le az illetőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik