Tech

Remekül fogy a Tesco olcsó tablete

Az Intel közlése szerint a nagyáruház sajátmárkás táblagépe hatalmas népszerűségnek örvend a vásárlók körében.

Az Intel hazai részlegének sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Tesco által nemrégiben piacra dobott, Intel chipsetes Op3n Dott tabletből az elmúlt néhány hétben hatalmas mennyiség talált gazdára hazánkban. A pontos magyar eladási adatokkal egyelőre ugyan még nem ismerkedhettünk meg, azt viszont sikerült megtudnunk, hogy az Egyesült Királyságban az első három hétben több mint 500 ezer darab ilyen táblagépet adtak el.

A leginkább az Apple iPad minihez hasonlatos újdonság előlapját egy 7,85 colos képátlójú IPS LCD uralja, melynek felbontása 1024×768 pixel, vagyis a pixelsűrűség 163 ppi. A megfelelő számítási teljesítményről egy kétmagos Intel Atom Z2520-as proceszor gondoskodik, mely 1,2 GHz-es órajelen ketyeg, és amely 1 GB RAM, illetve 8 GB integrált flashmemória társaságát élvezi. Természetesen a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség is adott, az operációs rendszer feladatait pedig az Android 4.4.2 (KitKat) operációs rendszer látja el. Említést érdemel továbbá a 2 megapixeles frontkamera, az 5 megapixeles hátoldali főkamera, illetve a három hónapig ingyenes és korlátlan felhőtárhely szolgáltatás, melynek éves díja a demóidőszakot követően mintegy 15 ezer forint.

 

Az Op3n Dott táblagép kizárólag a Tesco hipermarketeiben vásárolható meg. A november 6. óta forgalmazott és kétféle színben gyártott tablet listaára 29990 forint, de például a múlt hétvégén a Tesco kártyások már 23990 forint ellenében hazavihették az ár/érték bajnok terméket. Az Op3n Dott termékcsalád tagjaira egyébként 2 év garanciát vállal az áruházlánc, illetve a Tesco rendelkezik egy külön erre a célra kialakított szervizközponttal is. Aki további részletekre is kíváncsi a tablettel kapcsolatban, részletes tesztünkben minden kérdésére választ kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik