Tech

Lebukott az internetes csaló

Az interneten hirdette nem létező szolgáltatásait: megalapozott gyanú szerint az úrkúti gyanúsított 30 sértettet tévesztett és károsított meg.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást H. Sebastian 27 éves úrkúti lakos ellen. A lezárt nyomozás adatai szerint a férfi 2013. augusztus és december között egy internetes oldalon hirdetést tett közzé, amelyben ausztriai munkalehetőséget és kedvezményes hitelt kínált.

A gyanúsított az ügyfelekkel mobiltelefonon és e-mailben tartott kapcsolatot addig, amíg az általa megadott bankszámlára átutalták a szolgáltatások ellenértékét, utána már nem tudták elérni. A külföldi munkára és a kedvezményes hitelfelvételhez nyújtott közvetítésért 10-16 ezer forint közötti összeget kért. A férfi a pénzért vállalt közvetítői szolgáltatást nem tudta és nem is teljesítette. A megalapozott gyanú szerint az úrkúti gyanúsított 30 sértettet tévesztett és károsított meg. A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Az ügyből a tanulság, hogy az internetes hirdetéseket érdemes minden esetben óvatosan kezelni, és amennyiben lehetőségünk van rá, ajánlott valamilyen módon előre leellenőrízni a hirdető személy megbízhatóságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik