Tech

1 TB ajándékba a Google-től

A keresőóriás a jelek szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy növelje a Chromebook gépek népszerűségét.

A Google bejelentette, hogy mostantól kezdve egészen az év végéig minden Chromebook hordozható számítógépet vásárló számára 1 TB-os ingyenes Google Drive felhőtárhelyet ajándékoz. A két évig használható tárhely piaci értéke mintegy 240 dollár, vagyis nagyobb, mint egy belépőszintű kategóriás Chromebook értéke.

A forgalomba kerülő notebookok legnagyobb részétől eltérően nem Windows, hanem Chrome operációs rendszert futtató hordozható számítógépek piaci startja nem alakult valami fényesen, azonban a legújabb piackutatási adatok már igen komoly bizakodásra adnak okot. Az ABI Research legfrissebb adatai szerint az idei esztendő második negyedévében globálisan mintegy 67 százalékkal több Chromebook talált gazdára, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Szakértők úgy vélik, hogy amennyiben minden jól megy, akkor 2014-ben körülbelül kétszer annyi ilyen készüléket adnak el világszerte, mint 2013-ban.

A Chrombookok jelenleg messze az Egyesült Államokban örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, ugyanis tíz eladott ilyen notebookból közel nyolcat az USA-ban vásárolnak meg. A piacot továbbra is az Acer uralja, majd pedig a Samsung és a HP következik a sorban, és ez a három gyártó a piac egészének közel háromnegyedét tudhatja magáénak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik