Tech

Magyar raktárakban az egyik legszebb okosóra

Az LG egyedi körszámlapos készüléke végre megérkezett a hazai raktárakba.

Az LG a szeptember elején megrendezett berlini IFA szakkiállításon mutatta be a G Watchot követő második okosóráját, a G Watch R-t, mely a nemrégiben elsőként az amerikai Google Play Store-ban bukkant fel, 299 dolláros (75 ezer forint) áron. Jó hír, hogy a készülék jelenleg már a hazai Extreme Digitalnál is raktáron van: a közelmúltig 79900 forintos áron előrendelhető okosóra hivatalos listaára 99900 forint. Azt egyelőre nem tudni, hogy a cégnek pontosan mekkora raktárkészlete van a termékből.

A cserélhető szíjas újdonság legfontosabb ismertetőjele, hogy a Motorola Moto 360-hoz hasonlóan kör alakú érintőkijelzőt kapott. A P-OLED technológiájú és 1,3 colos képátlójú display 320×320 pixeles felbontással rendelkezik és a Moto 360-tól eltérően az előlap 100 százalékát uralja, ami világelső újdonságnak számít.

A hivatalos IP67 minősítéssel rendelkező, vagyis víz- és porálló, Android Wear operációs rendszerű okosórába egy 1,2 GHz-es órajelű Qualcomm Snapdragon 400-as chipset került, mely 512 MB RAM, illetve 4 GB flashmemória társaságát élvezi. Az energiaellátásról egy 410 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, szenzor fronton pedig többek közt giroszkópot, gyorsulásmérőt, barométert és iránytűt is kapunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik