Tech

Kézmozdulatokkal irányítható spéci fotómasina

A Casio ezúttal egy a maga nemében mindenképpen egyedülállónak tekinthető új fényképezőgéppel rukkolt elő.

A Casio Exilim EX-FC500S típusjelzésű vadonatúj digitális fényképezőgép első blikkre teljesen ugyanolyannak tűnhet, mint bármelyik kompakt riválisa, ennek a készüléknek azonban van egy olyan szolgáltatása, mellyel eddig egyetlen fotómasina sem rendelkezett.

Ez pedig nem más, mint a speciális golf üzemmód. Ennek aktiválását követően a felhasználónak csupán annyi a dolga, hogy a felhajtott kijelzős fényképezőgépet elhelyezi egy állványon és a megfelelő kézmozdulattal elindítja a felvételt. A golfjátékos az ütés végrehajtását követően egy újabb kézmozdulattal kezdeményezheti a felvétel leállítását, majd pedig elég egyetlen újabb kézmozdulat arra, hogy az ütésről készített és automatikusan megvágott mozgókép Wi-Fi-n keresztül egy androidos vagy iOS szoftveres telefonon vagy tableten landoljon. A szuperlassított és rendkívül látványos videók sebessége 240 képkocka/másodperc.

A golfozáshoz számos hasznos tippel szolgáló Casio különlegességben egy 16,1 megapixeles felbontású képérzékelő teljesít szolgálatot, a mozgatható LCD érintőkijelző pedig 3 colos képátlóval rendelkezik. A Casio Exilim EX-FC500S Japánban november 28-ától lesz kapható, még pedig átszámítva mintegy 85 ezer forintos áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik