Tech

Fotót és akár videót is nyomtathat a mobilunk

Ez a különleges kiegészítő lényegében Polaroid funkcionalitással vértezi fel okostelefonunkat.

Talán még emlékszünk azokra a jó néhány évvel ezelőtt divatos, igen méretes Polaroid fényképezőgépekre, melyek nem sokkal az exponálást követően szinte azonnal a kezünkbe adták az elkészült felvételek kézzel fogható példányait. Nos, valami hasonló elgondolás alapján született meg most a Prynt nevű újdonság.

A Prynt tulajdonképpen nem más, mint egy kis műanyag tok, melybe könnyen belecsúsztathatjuk az okostelefonunkat, és amelyben egy rendkívül apró fotónyomtató kapott helyet. Az exponálógomb lenyomását követően alig 30 másodpercet kell várnunk a kinyomtatott fénykép elkészültére – a papíradagolóban maximum 30 lap fér el.

Az érdekes megoldás révén úgymond videókat is nyomtathatunk: a papíron természetesen ilyenkor is csak egy fotó látható, azonban ha azt megmutatjuk bármilyen okostelefon kamerájának, akkor a készülék kijelzőjén pillanatokon belül elindul a világhálóról letöltött rövidfilm. A 99 dolláros Prynt első működőképes példányait a januári CES 2015 szakkiállításon lehet majd megtekinteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik