Tech

Két nap múlva kiderül a nagy titok

Már folyik a visszaszámlálás - a Jolla hamarosan egy vadonatúj termékkel fog előrukkolni.

A finn Nokiát ugyan nemrégiben bekebelezte az amerikai Microsoft, ettől függetlenül szerencsére nem maradunk finn készülékek nélkül. Köszönhető ez annak a Jolla nevezetű cégnek, melynek munkatársai a közelmúltban pont az említett Nokiából váltak ki és létrehozták saját kis mobil projektjüket, a mostanság révbe érő Jollát.

A Jolla egy évvel ezelőtt jelentette be első kézzel fogható termékét, mely nem volt más, mint a MeeGo alapokon nyugvó Sailfish operációs rendszert futtató Jolla okostelefon. A 4,5 colos qHD érintőkijelzőt, duplamagos 1,4 GHz-es chipsetet, 1 GB RAM-ot, 16 GB belsőmemóriát, illetve 8 megapixeles főkamerát felvonultató készülék nem váltotta meg a világot, de legalább egy életképes alternatív megoldást villantott fel az egyre inkább egysíkú mobiltelefon szektorban.

A kis céggel kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy a weboldalukon nemrégiben felbukkant egy visszaszámláló, mely szerint két nap múlva valamilyen nagy bejelentést várhatunk a Jollától. Jól értesült források szerint a vállalat egy tabletet jelent majd be, bár az is könnyen elképzelhető, hogy egy nagykijelzős phablet érkezik majd Finnországból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik