Tech

Remek kamera került a Nexus 6-ba

A Google idei referencia készüléke révén a jelek szerint abszolút korrekt fotók és videók készíthetők.

A keresőóriás a múlt hónapban jelentette be idei etalon okostelefonját, a Nexus 6-ot, mely mostanság bukkan fel a kereskedések polcain. Az újdonságot már a mértékadó DxOMark is alaposan letesztelte, és kiderült, hogy a készülékben egy teljesen korrekt kamera található. A Nexus 6 a DxOMark szigorú kameratesztjében 78 pontos eredményt ért el, ily módon pedig jelenleg a világ hatodik legjobb kamerás mobilja. Az első és a második helyen a 82-82 pontos iPhone 6 Plus és iPhone 6 található, majd pedig a 79-79-79 pontos Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z3, illetve Sony Xperia Z2 következik a sorban.

 

Emlékeztetőül, a 159,3 milliméter hosszú és 184 gramm tömegű, Midnight Blue (kék) és Cloud White (fehér) színváltozatokban támadó Nexus 6 83 milliméter széles, a vastagsága pedig eléri a 10,1 millimétert. A kereken 6 colos képátlójú AMOLED érintőkijelző a legfrissebb trendeknek megfelelően 2560×1440 pixeles QHD felbontással rendelkezik, ily módon a Gorilla Glass 3 védelmet élvező panel pixelsűrűsége a nagy méret ellenére is eléri a 493 ppi-t. A minden körülmények mellett korrekt sebességről a Qualcomm egyik legújabb chipsete, a Samsung Galaxy Note 4-ben is ott figyelő Snapdragon 805 gondoskodik, a maga négy darab 2,7 GHz-es órajelű Krait 450-es processzormagja, illetve igen korrekt teljesítményű Adreno 420-as GPU-ja révén.

 

A RAM 3 GB kapacitású, a kiviteltől függően 32/64 GB-os belső memória pedig microSD-slot hiányában és a Nexus hagyományoknak megfelelően sajnos nem bővíthető. Az előlapi kamera 2 megapixeles felbontású, hátoldali társa pedig elsősorban 13 megapixeles felbontásáról, optikai képstabilizátoráról, dupla LED-segédfényéről, f2-es fényerejéről, HDR+ funkciójáról, illetve 4K felbontású videófelvevőjéről ismerszik meg. Említést érdemel továbbá a 3220 mAh kapacitású és nem cserélhető akkumulátor, a nanoSIM-slot, a sztereó hangszórópár, a villámgyors Wi-Fi és LTE adatátvitel, a Bluetooth és NFC támogatás, illetve a vadonatúj Android 5.0 operációs rendszer, a Lollipop. Érdekesség, hogy a gyorstöltés funkció révén alig 15 percnyi töltéssel mintegy 6 órás működési időt nyerhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik