Tech

Újabb ország kapott ingyen internetet

A Facebook figyelemre méltó kezdeményezésének köszönhetően immár több országban is ingyen használható a világháló.

Ugyan a világ lakosságának több mint 85 százaléka már olyan helyen él, ahol van mobil hálózati lefedettség, azonban a teljes népességnek csak mintegy 30 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel. A Facebook úgy gondolja, hogy ezen mindenképpen változtatni kell, és egy nemrégiben leleplezett új szolgáltatással meg is teszi az első lépéseket.

Ez pedig nem más, mint az Internet.org, ami egy olyan alkalmazás, melynek révén a felhasználók teljesen ingyen és bérmentve hozzáférhetnek az alapvető internetes szolgáltatásokhoz. Az applikáció révén lekérdezhető többek közt a legfrissebb időjárásjelentés, használható a Google kereső, szabadon böngészhető a Wikipedia tudásbázisa, és persze természetesen a Facebook és az abból nemrégiben kioperált Messenger is elérhető. A többek közt a Samsung és a Qualcomm által is támogatott Internet.org július végén első körben Zambiában vált elérhetővé, mégpedig az Airtel mobilszolgáltató ügyfelei számára, aztán két hete Tanzániát is meghódíttota magának, most pedig Kenyába is megérkezett.

A Facebook és a Google ezenkívül az internet-lefedettség folyamatosan javításán is dolgozik, még pedig hónapokon át egyetlen feltöltéssel repülő drónok, magason lebegő légballonok, illetve új műholdak segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik