Tech

Komoly frissítéseket ad ki holnap a Microsoft

A Windowst és egyéb redmondi szoftvereket használók holnap számos különböző update-et telepíthetnek majd.

Az IT-körökben kicsit is magabiztosabban közlekedők jól ismerik a “Patch Tuesday”, vagyis a “Javítócsomag kedd”, esetleg “Frissítő kedd” kifejezést: a Microsoft minden hónap második keddjén szokta kiadni időszaki biztonsági frissítéseit a különböző termékeihez. Nem lesz ez másképp novemberben sem.

A Microsoft arról számolt be, hogy a holnapi Patch Tuesday keretein belül nem kevesebb mint tizenhat javítás fog napvilágot látni, melyek a Windows, Internet Explorer és Office szoftverek felhasználói számára lesznek elérhetők. A tizenhatból ötöt kritikus fontosságúnak minősítettek, ami azt jelenti, hogy az általuk betömött biztonsági rések igen komoly veszélyeket rejthetnek magukban, vagyis ezeket a frissítéseket mindenképpen érdemes azonnal feltelepíteni. Amennyiben az automatikus frissítések engedélyezve vannak a rendszerünkön, akkor lényegében semmit sem kell tennünk, bár egy újraindítást azért várhatóan mindenképpen meg kell majd ejtenünk.

A Microsoft ezt a mostani Patch Tuesdayt is beleszámítva idén eddig hetvenkilenc frissítést adott ki, vagyis minden esély megvan arra, hogy 2014-et száznál kevesebb biztonsági javítással zárja. 2013-ban és 2011-ben a vállalatnak ennél több problémát kellett orvosolnia ily módon, 2012-ben pedig körülbelül ugyanennyi biztonsági javítást adott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik