Tech

Magyar cég fejleszt alkalmazásokat okosszemüvegre

A Pannon Szoftver Kft. a termékkód-azonosításra használható applikációkat gyárt Google Glass-ra.

A Google okosszemüvegére, a Google Glass-ra optimalizált logisztikai és kereskedelmi alkalmazásokat fejleszt a debreceni székhelyű IT-vállalkozás, a Pannon Szoftver Kft. – közölte a cég az MTI-vel.

Poór Károly, a cég marketing igazgatója az MTI-nek elmondta: elsősorban termékkód-azonosításra használható fejlesztésekben gondolkoznak, amelyek jól illeszkednek az online vásárlási szokásokhoz, valamint a gyorsabbá teszik a logisztikai folyamatokat. Ezek idővel kiválthatják a klasszikus vonalkód-olvasó rendszereket.

A Google Glass alkalmazásával például a targoncáról sem kell leszállnia a munkatársnak ahhoz, hogy megtaláljon egy terméket, illetve egy nagyobb raktárban a szemüveg megmutatja, minek hol a helye, és hogyan lehet a leggyorsabban összeszedni az adott kamion rakományát.

A Pannon Szoftver elsősorban az amerikai piacon szeretné eladni fejlesztését, de ahogyan terjed majd a szemüveg, más országokban is. Az alkalmazást először főként repülőtereken és kikötőkben tervezik értékesíteni – mondta a marketing igazgató. Hozzáfűzte, hogy mivel még nem terjedt el a szemüveg, jövőre csak elenyésző árbevétel-növekedésre számítanak az Google Glass-ra fejlesztett alkalmazásokból, de 2016-ban már “nagyobb robbanást” várnak.

A Pannon Szoftver Kft. tavalyi árbevétele 532 millió, adózott eredménye 8 millió forint volt, ami gyakorlatilag megegyezik az előző évi eredményével. A magyar, romániai, és egyesült államokbeli leánycégek eredményeit is beleszámolva a cégcsoport tavaly összesen közel 800 millió forintos forgalmat ért el, az előző évinél 150 millió forinttal magasabbat.

A marketingvezető elmonndta, hogy idén a cégcsoport egymilliárd forintos forgalomra számít, ám mivel a profit nagy részét visszaforgatják az új fejlesztésekbe és az amerikai piaci jelenlétbe, így adózott eredményük nagyságrendileg nem változik.

A Pannon Szoftver 2000 óta fejleszti, értékesíti és vezeti be üzleti rendszereit, a kis- és nagyvállalati körben. Termékei között szerepelnek vállalatirányítási rendszerek, ügyviteli szoftverek, integrált webes megoldások, vonalkódos mobil ügyviteli szoftverek és üzleti intelligencia megoldások is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik