Tech

5 alkalmazás, amely megváltoztathatja az életét

Van-e otthon tej és tojás? Hogyan adjunk le pár kilót? Ki viszi le a szemetet?

Amint azt a címben már elsütöttük, öt olyan okostelefonos applikációt ajánlunk a szíves figyelmébe, amelyek megváltoztathatják az életét.

Neeem, ne arra tessék gondolni, hogy szerencsejátékos app-okat mutatunk, amelyek mesés vagyont ígérnek egyik pillanatról a másikra, és nem is párkereső alkalmazásokat vonultatunk fel, amelyek összehozzák önt a Nagy Ő-vel.

Ezek csupán olyan szoftverek, amelyek a mindennapokban tudnak segíteni – viszont ott nagyon is sokat.

Elsőként máris itt az Out of milk. Bevásárló-lista összeállításában segédkező alkalmazásból megannyi létezik, ez az app mégis különleges. Az benne a nagyon menő, hogy a lista megosztható azokkal, akikkel egy háztartásban élünk (és szintén rendelkeznek okostelefonnal). Hogy ez miért jó? Mert ha az asszony felírja, hogy épp hiány mutatkozik tejből és tojásból, és a férj épp egy üzlet mellett halad el, akkor csak ránéz a listára, és máris megveszi a szükséges árucikkeket, majd lehúzza a listáról, így a nemsokára szintén bolt közelében mászkáló öcsi vagy hugi is látja, hogy ezekre már nincs szükség. Androidos és iOS-változata is létezik.

Az iOS-re elérhető Strides, vagy az androidos GoalTracker abban segít, hogy hosszútávú célokat tűzzünk ki magunk elé, és piszkál minket, hogy ezek megvalósítása mindig napirenden legyen. Szeretnénk leadni pár kilót? Kicsit takarékoskodni? Ezek az applikációk segítenek nyomon követni, hogy mennyire ügyesen haladunk a hőn áhított cél elérése felé.


Fotó: itunes.apple.com

És ha már a fogyást említettük: a 7 minute workoutot (Android, iOS) ajánljuk mindenkinek, aki le szeretne adni pár kilót – karácsony előtt talán nem is nagy hülyeség. Sőt, ajánljuk mindazoknak, akiknek van napi 7 percük arra, hogy egészségesebben éljenek.

A Word Lens nevű (androios és iOS-es készülékre is letölthető) programot mindenki töltse le, aki jár külföldre; de az is, aki gyakran bosszankodik amiatt, hogy egy terméken nem találja meg a magyar nyelvű leírást. Az alkalmazás a jövőbe röpít minket: ha nem értünk egy feliratot, mindössze annyi a dolgunk, hogy felé tartjuk a telefonunkat, és a szöveg máris megjelenik a kívánt nyelven (vigyázat: az egyes szótárak letöltése nem ingyenes).


Fotó: itunes.apple.com

Ki vigye le a szemetet? Ki fizeti az első kört a kocsmában? Súlyos kérdések ezek. El kell valahogy dönteni – de hogy? A kiszámolósdi annyira 19. század! Az androidos Select Who applikáció segít: mindenki helyezze 1-1 ujját a képernyőre, és az alkalmazás eldönti, ki lesz a szerencsés (vagy peches) kiválasztott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik