Tech

Hazánkba jön a 8 méteres képet varázsoló új okosszemüveg

Hatalmas virtuális képátló, qHD felbontás, vezetékes trackpad és 699 eurós ár az Epson hazánkba is megérkező újdonságának legfőbb jellemzői.

Kapcsolódó cikkek

Az Epson hamarosan Magyarországon is piacra dobja az első, akár utazás közben is használható, virtuális valóságot (Augmented Reality – AR) megjelenítő készülékét, a Moverio BT-200 szemüveget. A második generációs, átlátszó, binokuláris okosszemüveg a BT-100 készülék utódja, azonban feleakkora méretű és 58 százalékkal könnyebb: tömege mindössze 88 gramm. A 699 eurós (215 ezer forint) listaárú készülék információink szerint még az idei évben fel fog bukkanni a hazai kereskedések polcain.

A BT-200 okosszemüveg felhasználói egy 320 colos (812 cm), 960×540 pixeles felbontású kijelzőt látnak maguk előtt. Ennek köszönhetően nem csak az AR szoftverek előnyeit élvezhetik, hanem 2D és 3D filmeket is nézhetnek Dolby Digital Plus hangzással, így a filmek, a játékok és az alkalmazások egyaránt egyedi felhasználói élményt kínálnak. A vezérlést a készülékhez vezetékes módon csatlakozó, Android 4.0.4 szoftveres multi-touch trackpad segíti, az alkalmazások gyors futtatását pedig a Moverio 1,2 GHz-es kétmagos processzora biztosítja. Az akkumulátor egy feltöltéssel mintegy hatórás használati időt biztosít. Az adatátvitelt a készülék Wi-Fi kapcsolat segítségével biztosítja, a flashmemória 8-32 GB kapacitású. A BT-200 okosszemüveg a Bluetooth 3.0, USB OTG, DLNA és Miracast kapcsolatoknak köszönhetően okostelefonokhoz és más készülékekhez is kapcsolódhat.

 

Az új Moverio szemüveg virtuális valóság funkcióinak és tulajdonságainak köszönhetően digitálisan bővíti a viselője által érzékelt világot. A készülék a felhasználó mozgását és környezetét többek között elülső kamera, giroszkóp, GPS-rendszer, iránytű és gyorsulásmérő segítségével dolgozza fel. A Moverio Apps Market a lehető legtöbbet hozza ki a BT-200 okosszemüveg frissíthető, nyílt-rendszerű Android operációs rendszeréből, aminek köszönhetően a felhasználók számos különleges alkalmazást tölthetnek le. Az egyéni felhasználóknak szánt alkalmazásokon felül a BT-200 készülék rendkívül hatékony vizuális eszköz lehet a kereskedelmi és vertikális piaci applikációk esetén is, csakúgy, mint a logisztika, az orvostudomány, a biztonság, az oktatás és más tudományok területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik