Tech

Boltokban a kivehető headsetes okos karperec

A Huawei hamarosan itthon is piacra dobja első viselhető készülékét, a TalkBand B1-et.

Okos karperecet, vagy más néven smartbandet korábban is láttunk már: ez ugyebár egy olyan kütyü, mely az okosóráknál szerényebb tudással rendelkezik és elsősorban fitnesz célokra lehet felhasználni. A Mobil Világkongresszuson azonban a Huawei egy olyan okos karperecet jelentett be, melynek részét képezi egy teljes értékű vezeték nélküli headset is, és amely termék információink szerint napokon belül végre a hazai boltok polcain is meg fog jelenni.

A keresztségben Huawei TalkBand B1 nevet kapott újdonság két fő részből áll. Az egyik maga a karperec, ami olyan mint egy hagyományos óra műanyag szíja, a másik pedig az elektronikát és a kijelzőt is tartalmazó főrész, mely egy laza mozdulattal kivehető a helyéről. Ez utóbbi ugyanis egy Bluetooth headset szerepét is be tudja tölteni, vagyis egyszerűen csak be kell helyeznünk a fülünkbe és máris telefonálhatunk is vele.

 

A készülékbe egy 1,4 colos képátlóval rendelkező hajlított OLED kijelző került, a különböző telefonokkal történő párosítást pedig NFC technológia teszi egyszerűbbé. A szíj végén elhelyezett USB-porton keresztül tölthető az integrált akkumulátor, mely 90 mAh kapacitással bír, két óra alatt tölthető fel teljesen és adott körülmények mellett akár 6 napos készenléti időt is képes biztosítani. A szokásos fitnesz funkciókon kívül egy intelligens ébresztő feature-t is kapunk, melynek lényege, hogy a smartband folyamatosan elemzi az alvási fázisainkat és reggel a szervezetünk számára legoptimálisabb időszakban ébreszt fel bennünket. A lényegi részén 14,6 milliméter vastag Huawei TalkBand B1 hivatalos európai listaára 99 euró (30 ezer forint), Magyarországon viszont ennél némileg drágábban, 35-40 ezer forintos áron debütál a kütyü.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik