Tech

Nehéz kérdésekre a Google adja a legjobb válaszokat

Lássuk, hogy a különböző digitális személyi asszisztensek milyen hatékonysággal válaszolják meg az igazán kemény kérdéseket!

Mára eljutottunk arra a szintre, hogy az összes nagy okostelefon platform rendelkezik már valamilyen fejlett hangfelismerő szolgáltatással felvértezett digitális személyi asszisztens funkcióval. Tehát immár semmi akadálya annak, hogy a telefonkunktól élő szóban kérdezzük meg, hogy milyen időjárás lesz holnap, vagy, hogy például ki az Egyesült Államok elnöke. De mi van akkor, ha ennél nehezebb kérdésekkel támadunk?

Mi okozza az Alzheimer kórt? Ki írta a “Tetovált lány” című könyvet? Hol és mikor született Peter Norvig? Mikor lesz a következő Chicago maraton? Milyen hosszú a “Fanny és Alexander” című film? Merre található a legközelebbi kínai étterem? Melyik stúdió adta ki a Mario Tennis című játékot? Mely országokban közlekedhetnek önvezető járművek?

Nos az ilyen és ehhez hasonló nehézségű kérdésekre a PAAIST tesztje alapján jelenleg a Google Now adja a legtöbb helyes választ: a keresőóriás megoldásának pontossága 33,3 százalékra tehető, vagyis a kérdések egyharmadát tudta jól megválaszolni. Ehhez képest az Apple-féle Siri már csak 25,8 százalékos eredményt ért el, a Microsoft Cortanája pedig alig 11,7 százalékos találati arányt produkált. Summa summarum elmondható, hogy az összes személyi asszisztensnek bőven van még hova fejlődnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik