Tech

360 fokban lát az új apró szuperkamera

A Kodak újdonsága egyrészt egyedien néz ki, másrészt egyedi funkciókkal is bír.

A Kodak licenceket birtokló JK Imaging bejelentette legújabb termékét, mely nem más, mint a Kodak PixPro SP360 akciókamera, melynek ultra nagylátószögű és f2,8-as fényerejű különleges objektíve révén akár 360 fokos felvételek is készíthetők.

A készülék “lelke” egy a mai trendeknek megfelelően hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő, melynek felbontása 16 megapixel, ettől függetlenül maximum csak 10 megapixeles felbontású és 1:1 képarányú felvételeket készíthetünk a masinával. Ebben a felbontásban akár 10 képkocka/másodperces sorozatfelvevőt is használhatunk, az MP4 formátumba dolgozó videófelvevő révén pedig maximum 1920×1080 pixeles Full HD mozgóképek rögzíthetők, 30 fps sebesség mellett. Amennyiben beérjük 720p HD felbontással, akkor 60 fps a jutalmunk.

A por- és cseppálló kivitelű, ütésálló kamera akár zimankóban és kánikulában is minden további nélkül használható. A Wi-Fi és az NFC technológia, valamint a PixPro Remote Viewer alkalmazás révén androidos és iPhone készülékekről távirányítható a készülék, melynek tömege mindössze 103 gramm. A microSD memóriakártyára dolgozó Kodak PixPro SP360 ára 349 dollár, vagyis átszámítva mintegy 85 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik